7 Eylül 2008 Pazar

Cümle alem birarada


Joomla ve diğer açık kaynak ürünlerin amacı kullanıcının işini gören bir uygulama veya program ortaya çıkarmanın yanısıra, insanların bir amaç etrafında biraraya gelmelerini, sosyal gruplar oluşturmalarını, birlikte çalışmayı, katılımcı olmayı, paylaşmayı, gönüllülüğü öğrenmelerini ve insanların birlikte hareket edince neler yapabileceğinin ortaya çıkmasını sağlamaktır.

Tek tek bireylerde olan küçük bilgilerin toplanıp bir bilgi havuzuna dönüşmesini ve bu havuzdan herkesin özgürce faydalanmasını hedefleyen açık kaynak uygulamalarından biri olan Joomla! sonunda Türkiyede özüne ve anlamına kavuşuyor.

Joomla kelimesi Swahili dilinde "hep beraber" anlamına gelmektedir. Ses benzerliğine baktığınızda Türkçe "cümle" kelimesi ile eş manadadır. Dolayısıyla Joomla kullanan kişilerin ve grupların belirli aralıklar ile bir araya gelmesi, hep beraber olması amaçlanır.

Yukarıdaki yazının esin kaynağı, joomlaya katkılarından dolayı her kesim tarafından saygı duyulan pisdoktor rumuzlu Soner EKİCİ'nin fitili ateşlediği, Joomla Türkiye destek sitesi ve diğer joomla ve cms destek sitelerinin tüm samimiyeti ile dahil olduğu ve Joomla konusunda usta olarak anılan birçok ismin biraraya geldiği Joomla İstanbul Günü organizasyonu.

Bir süre önce Soner EKİCİ ve Ümit Kenan GÖNÜLLÜ öncülüğünde yapılan Joomla Ankara buluşması ile Joomla Türkiye gönüllüleri arasında ortaya çıkan olumlu hava bir adım ileriye taşınıyor.

Bu süreç içerisinde şu ana kadar joomla gününe katılacağını açıklayan veya fikri desteklediğini beyan eden ;

- Uğur UYGUR ve Joomla Türkiye yönetimi,
- Aytuğ AKAR, Enes AYDÜZ ve CmsTurk ekibi,
- Mehmet YAZICI ve JoomlaDersleri ekibi,
- QProje ekibi
- Greatpixels ve Bestofjoomla ekibi
- Joomla.org Türkçe forum yöneticileri
- Jomder, joomlahaber, joomlayorum, jopil siteleri
- Soner EKİCİ ve birçok joomla üstadı

Henüz haberdar olmayan diğer arkadaşlarında katılımının sağlanacağını ve joomlanın Türkiye'de sosyal bir grup olacağını düşünüyorum.

Organizasyon:
Türkiye Joomla Günleri
Joomla İstanbul Günü

Tarih:
25 Ekim 2008

Yer:
İTÜ Maçka Sosyal Tesisleri Konferans Salonu

Linkler:
- Joomla Gunleri Sitesi
- Katılımcı Listesi
- Başvuru Formu
- Buluşma yeri haritası

Hiç yorum yok: